Segítő Szűz Mária Egyetemi Kollégium

jel
Cím: 3300 Eger, Malom út 11.
Tel.: (36) 410-998
E-mail: sszm97@gmail.com
 
     
 
Főoldal - Hírek - Információk - Szolgáltatások - Elérhetőségek
 
     
 

„Újratervezés” Élet-GPS az egri Segítő Szűz Mária Egyetemi Kollégiumban

Élet GPS

Az Élet GPS elnevezésű lelkigyakorlat 2017. március 10-11.-én, ebben a tanévben második alkalommal került megrendezésre a Segítő Szűz Mária Egyetemi Kollégiumban. A program vezérfonalát a párkapcsolat témája adta, de ezen kívül számos egyéb is felmerült. Volt szó megtérésről, tisztaságról, önmagunk és mások szeretetének és tiszteletének fontosságáról, valamint a házasságról és a gyermeknevelésről, mint hivatásról.
A két nap alatt sokféle tevékenységben vettünk részt: voltak beszélgetéssel egybekötött előadások, szentségimádás, ima a jövendőbeliért, filmnézés, közös ebéd és szentmise. Meghallgattuk ezen kívül egy fiatal házaspár – Reni és Zsolt – tanúságtételét, akik készségesen válaszoltak kérdéseinkre, csakúgy, mint Füleczki István atya, aki közvetlen és vicces stílusban tárta elénk a párkapcsolat témájának mélységeit. Látjuk- e és becsüljük-e a másik emberben a személyt? Milyen képünk van Istenről? Mit gondolunk önmagunkról? Értékeljük-e azokat, akik jelen vannak az életünkben? Van-e a bátorságunk ahhoz, hogy egy egész életre szóló döntést hozzunk?
Végül azzal a gondolattal bocsátottak el minket, hogy ez a lelkigyakorlat olyan, akár egy mag, amely majd csak később szökken szárba és hoz gyümölcsöt bennünk. Azt, hogy mit hoz és hogyan alakul a jövőnk, most még nem tudhatjuk, de a két napos, rendkívül intenzív rendezvénnyel kapcsolatban biztosan elmondhatom, hogy sokat tanultunk, és közben még jól is éreztük magunkat. Ez utóbbira tárgyi bizonyíték a közös fotó, amelyen egy vidám, mosolygós csapat látható annak ellenére, hogy előtte mindenki mákos rétest evett.

Stricz Szilvia

Kategória: Egyéb |
2017, március 13. | Beküldte: gazdi
 
Vissza hírekhez
 

Szólj hozzá:

Hozzászóláshoz be kell jelentkezni!


 
 

Bejelentkezés

Powered by WordPress

© 2008 Segítő Szűz Mária Főiskolai Leánykollégium - Az oldalt készítette: TPC Kft.